Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes házikó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 5 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg porcukor
  • 5 evőkanál tej (ha a tészta kívánja, lehet több is)
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a kakaópor kivételével), majd három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport. Ebből lesznek a rudak.

A két sárga cipót lehetőleg téglalap alakúra kinyújtjuk. Ha nem sikerül, körbe lehet vágni és a levágott darabokkal pótolgatni, hogy nagyjából téglalap alakú legyen. Sütés után még le lehet vágni, hogy szép egyenes legyen a lap.

45*35 cm-es tepsi hátán 10 perc alatt megsütjük 180 fokon (nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad!). A megsült fehér lapokat, még melegen, hosszában három-három részre vágjuk.

A barna tésztából 12 darab rudat sodrunk ki a tepsi hosszának megfelelően és azokat is kisütjük.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

A középső lapot ujjnyi vastagon megkenjük a krémmel, ráhelyezünk három rudat, majd ismét krém, ráhelyezünk két rudat, végül ismét krém, majd egy rúd következik. A krémmel kipótoljuk az oldalát és ráborítjuk két oldalról a tetőt.

A maradék tésztát és krémet ugyanígy készítjük el.

Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-haziko/