Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 160 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 70 g vaj
  • 40 g méz (bármilyen jó)
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszer) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat.

Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a megmelangyosított mézet, végül a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk.

A nyers tésztát folpackba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákkal vagy süti pecséttel nyomdázzuk a kekszet. A nyomdázót érdemes sűrűn lisztbe mártani, így nem ragad bele a tészta.

A kiszúrt kekszeket egy szilikonos papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokosos sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük, de csa éppen annyira hogy a kekszek szélei éppen megbarnuljanak.

Ha kihűltek a talpukat olvasztott étcsokiba mártjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-keksz-2/