Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes kókuszos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl

Krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Továbbá

  • 15 dkg lekvár (a lapok összragasztásához)
  • 15 dkg étcsokoládé (a tetejére )

Elkészítése

A porcukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet, a margarint és a langyos tejet, majd tovább keverjük.

Beleforgatjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd 30×36 cm-es lapokká nyújtjuk.

Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsi hátán 180°C-on kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejet a búzadarával és a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt darakrémet a margarinos keverékhez adjuk, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

Összeállítás:

A négy lapból kettőt lekvárral összeragasztunk, a középső rétegre pedig a kókuszos krémet kenjük. Ráhelyezzük a harmadik lapot, majd a negyediket ismét lekvárral rögzítjük.

A tetejére az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd egyenletesen bevonjuk vele a süteményt.

A kész süteményt hűtőbe tesszük, és legalább egy éjszakát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Másnap szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kokuszos/