Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes körtés pite,karamell öntettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 csapott evőkanál finomliszt
  • 5 db tojás
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tesákanál sütőpor

Körtés réteg

  • 1 kg körte
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál víz

Karamellöntet

  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 1 dl habtejszín

Elkészítése

Tészta

A tojásokat a cukorral és az olajjal alaposan kikeverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket, majd sima masszává dolgozzuk. Egy közepes tepsit kiolajozunk, liszttel meghintünk, és beleöntjük a tésztát.

Körte réteg

A körtéket meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A vizet és a mézet lassú tűzön sziruppá főzzük, majd a körteszeleteket megforgatjuk benne. A szirupos körtéket a tészta tetejére halmozzuk.

Sütés

Előmelegített, 180 °C-os sütőben 35–40 perc alatt megsütjük a pitét, amíg aranybarna és ruganyos állagú lesz.

Karamell öntet

A cukrot lassan karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük a habtejszínnel. Addig keverjük, amíg sima, selymes öntetet kapunk. A félig kihűlt pitére öntjük, majd késsel elsimítjuk a tetején.

Tipp:

A karamellöntetet feldobhatjuk egy csipet fahéjjal vagy vaníliával is. Ha ropogósabb hatást szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy mogyoróval.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kortes-pitekaramell-ontettel/