Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lapokhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál tej (vagy amennyit felvesz)

Krémhez:

  • 8 dl tej
  • 7 evőkanál búzadara
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

Kenéséhez:

  • 15 dkg lekvár (nálam vegyes gyümölcs)

Elkészítése

Lapok:

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd a porcukorral, mézzel, zsírral, tojással és annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát négy részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 34*24 cm-es lapokká.

A lapokat sütőpapírral bélelt vagy zsírozott-lisztezett tepsi hátán 200 fokra előmelegített sütőben, néhány perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sülnek és könnyen kiszáradhatnak.

Krém:

A tejet hidegen összekeverjük a búzadarával és a cukorral, majd sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd a puha vajjal simára keverjük.

Összeállítás:

Az első lapra rákenjük a krém felét, majd befedjük a második lappal. Ezt lekvárral megkenjük és a harmadik lapot ráhelyezve eloszlatjuk rajta a krém másik felét. A negyedik lappal befedjük a süteményt.

A tetejére csokoládémázat készíthetünk, de megszórhatjuk egyszerűen porcukorral is.

Tálalás:

A mézes krémes másnapra puhul meg igazán, ekkor szeleteljük fel és kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a krémhez keverhetünk egy kevés vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat. A lekvár lehet barack, szilva vagy vegyes gyümölcs, így más ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes-17/