Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj

Lapok közé

  • lekvár

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítése

Gőz felett összeolvasztjuk a cukrot, vajat, mézet, a felvert tojásokat és a tejet.

Ha homogén a keverék, akkor még melegen hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összegyúrjuk.

A kész tésztát 4 részre osztjuk, majd a tésztákat egyenként kb 25*35 cm-es lapokká nyújtjuk és áthúzzuk sütőpapírra.

A lapokat tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 8-10 perc alatt egyenként megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a sóval, majd kihűtjük. Közben a vajat kibaosítjuk a cukorral, majd összekeverjük a kihűlt búzadarás krémmel.

Ha kész a krém, akkor összeállítjuk a sütit. Lap, krém fele, lap, lekvár jó vastagon, lap, krém másik fele és végül az utolsó lap. Tetejére tehetünk csokimázat vagy megszórhatjuk porcukorral. A mázhoz összeolvasztjuk a csokit a tejszínnel.

Egy éjszakára hűvös helyre tesszeük, másnap szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes-18/