Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 7 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 6 evőkanál búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • lekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz felett folyamatosan kevergetve kb 10 perc alatt krémesre főzzük.

Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk (én 2- 3 evőkanál tejet tettem még bele, mert nem állt össze rendesen a tészta).

Négy részre osztjuk a kész tésztát és egyenként tepsi méretű (20*30 cm), vékony lappokká nyújtjuk. Jól kikent, kilisztezett sütőlapokon vagy a tepsi hátán, 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütő max 160 fokon) kb 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt darát végül az egészet robotgéppel krémesre keverjük.

A legalsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot, amelyet lekvárral kenünk meg. A következő lapra rákerül a krém másik fele, amire rátesszük az utolsó lapot.

A tetejét porcukorral meghintjük vagy csokimázzal díszítjük. Pár órára vagy egy ájszakára hűvös helyre tesszük. Ha kellően megpuhult, akkor szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes-19/