Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál méz

Krémhez

  • 5 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg  baracklekvár (vagy málnalekvár )

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, porcukrot, zsírt, tojást, tejet, szódabikarbónát és mézet összegyúrjuk, majd a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsi hátulján (23×31 cm) egyenként megsütjük, 180 °C-on kb. 10 perc alatt. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A tejet a búzadarával sűrűre főzzük, mintha tejbegrízt készítenénk, majd langyosra hűtjük. Közben a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és egynemű krémmé dolgozzuk.

Összeállítás

Az első tésztalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a második lapot. A második lapra barack- vagy málnalekvárt kenünk, majd lefedjük a harmadik lappal. A harmadik lapra kerül a krém másik fele, végül ráhelyezzük a negyedik lapot. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Másnap szépen szeletelve tálaljuk.

Tipp

A lekvárt ízlés szerint variálhatjuk: a baracklekvár lágyabb, a málna kissé savanykásabb ízt ad. A csokoládémázba tehetünk kevés vajat vagy olajat, így fényesebb és könnyebben szeletelhető lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes-2/