Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 4 kanál tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Töltelék

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál lekvár

Csokimáz

  • 3 kanál kakaó
  • 3 kanál kristálycukor
  • 4 dkg vaj
  • 3 cl víz

Elkészítése

Tészta:

A tészta elkészítéséhez egy tojást habosra keverek 15 dkg porcukorral, 4 dkg vajjal, 2 evőkanál mézzel, 4 evőkanál tejjel, szódabikarbónával és egy kevés fahéjjal. Ezeket gőz felett 5 percig kavargatom, majd leveszem a gőzről és hozzáadom az 50 dkg lisztet. A tésztát lágyra gyúrom, majd négy egyenlő részre osztom. Minden darabot kinyújtok, és a tepsi hátoldalán egyenként megsütöm. A tepsi hátoldalán sütve könnyebb dolgozni a tésztával.

Töltelék:

A töltelékhez 20 dkg margarint habosra keverek 15 dkg cukorral és vaníliás cukorral. Közben 3,5 dl tejből és 3 evőkanál lisztből sűrű masszát főzök. Amikor a massza kihűlt, hozzákeverem a vajas cukorhoz. Ezzel a krémmel megkenem a tészta első lapját, majd ráhelyezem a második tésztalapot, amit lekvárral kenek meg. A harmadik lapot ismét a krémmel vonom be, végül ráteszem az utolsó tésztalapot.

Máz:

A csokimáz elkészítéséhez 3 evőkanál kakaót, kristálycukrot, vajat és vizet összekeverek, majd takaréklángon, állandó keverés mellett kb. 1 percig főzöm. Amikor a máz kész, egyenletesen bevonom vele a sütemény tetejét.

Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes-3/