Tészta:
A tészta elkészítéséhez egy tojást habosra keverek 15 dkg porcukorral, 4 dkg vajjal, 2 evőkanál mézzel, 4 evőkanál tejjel, szódabikarbónával és egy kevés fahéjjal. Ezeket gőz felett 5 percig kavargatom, majd leveszem a gőzről és hozzáadom az 50 dkg lisztet. A tésztát lágyra gyúrom, majd négy egyenlő részre osztom. Minden darabot kinyújtok, és a tepsi hátoldalán egyenként megsütöm. A tepsi hátoldalán sütve könnyebb dolgozni a tésztával.
Töltelék:
A töltelékhez 20 dkg margarint habosra keverek 15 dkg cukorral és vaníliás cukorral. Közben 3,5 dl tejből és 3 evőkanál lisztből sűrű masszát főzök. Amikor a massza kihűlt, hozzákeverem a vajas cukorhoz. Ezzel a krémmel megkenem a tészta első lapját, majd ráhelyezem a második tésztalapot, amit lekvárral kenek meg. A harmadik lapot ismét a krémmel vonom be, végül ráteszem az utolsó tésztalapot.
Máz:
A csokimáz elkészítéséhez 3 evőkanál kakaót, kristálycukrot, vajat és vizet összekeverek, majd takaréklángon, állandó keverés mellett kb. 1 percig főzöm. Amikor a máz kész, egyenletesen bevonom vele a sütemény tetejét.
Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.