Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Mézes krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a tejet, az olvasztott margarint és a mézet. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hab el nem forr, és a massza sötét színt nem kap. Ezután kihűtjük. A lisztet összekeverjük a szalalkálival, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt mézes masszához. Kezdetben fakanállal dolgozzuk össze, majd kézzel […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.07.28.

Lapokhoz

Krém

Máz

Elkészítése

A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a tejet, az olvasztott margarint és a mézet. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hab el nem forr, és a massza sötét színt nem kap. Ezután kihűtjük. A lisztet összekeverjük a szalalkálival, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt mézes masszához.

Kezdetben fakanállal dolgozzuk össze, majd kézzel folytatjuk, amíg a tészta össze nem áll. Ügyeljünk rá, hogy ne adjunk hozzá túl sok lisztet, hogy könnyen nyújtható maradjon. Lágy, nem ragadós tésztát kell kapnunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk.

Egy-egy részt 31×31 cm-es négyzetté nyújtunk, majd egy nagy gáztepsi hátoldalán, 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütünk. A kész lapokat kihűtjük. A lapok ilyenkor még törékenyek, ezért óvatosan bánunk velük.

A krémhez a tejet a cukorral és a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a keményre felvert tejszínt.

Az első lapot tepsibe helyezzük, rákenjük a krém harmadát, majd újabb lap következik. Ismét krém, újabb lap, majd a maradék krém, végül az utolsó lappal lezárjuk a süteményt.

A mázhoz az összes hozzávalót – ha szükséges, kevés vízzel – alacsony lángon összeolvasztjuk. Még melegen a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

Másnapra a lapok megpuhulnak, a sütemény szépen szeletelhetővé válik.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is