A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a tejet, az olvasztott margarint és a mézet. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a hab el nem forr, és a massza sötét színt nem kap. Ezután kihűtjük. A lisztet összekeverjük a szalalkálival, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt mézes masszához.
Kezdetben fakanállal dolgozzuk össze, majd kézzel folytatjuk, amíg a tészta össze nem áll. Ügyeljünk rá, hogy ne adjunk hozzá túl sok lisztet, hogy könnyen nyújtható maradjon. Lágy, nem ragadós tésztát kell kapnunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk.
Egy-egy részt 31×31 cm-es négyzetté nyújtunk, majd egy nagy gáztepsi hátoldalán, 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütünk. A kész lapokat kihűtjük. A lapok ilyenkor még törékenyek, ezért óvatosan bánunk velük.
A krémhez a tejet a cukorral és a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a keményre felvert tejszínt.
Az első lapot tepsibe helyezzük, rákenjük a krém harmadát, majd újabb lap következik. Ismét krém, újabb lap, majd a maradék krém, végül az utolsó lappal lezárjuk a süteményt.
A mázhoz az összes hozzávalót – ha szükséges, kevés vízzel – alacsony lángon összeolvasztjuk. Még melegen a sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnapra a lapok megpuhulnak, a sütemény szépen szeletelhetővé válik.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept