Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes krémes egy klasszikus házi sütemény, amelynek különlegességét a mézes lapok és a vaníliás krém, valamint a baracklekvár rétege adják. A tetején lévő csokoládébevonat teszi teljessé és mutatóssá ezt a desszertet, amely másnapra az igazi, amikor a lapok szépen megpuhulnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huszanke
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre hevítjük. Ezután levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet. A masszából négy cipót formázunk, vékonyra nyújtjuk őket, és egyenként, kb. 25×30 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.

Krém elkészítése

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarinos krémmel simára keverjük.

Összeállítás

Az első mézes lapra vaníliás krémet kenünk, a második lapra baracklekvárt simítunk, majd a harmadikra ismét a vaníliás krémet. A negyedik lappal befedjük.

A tetejére gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét az olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. A süteményt hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakát, hogy a lapok megpuhuljanak.

Tipp

A baracklekvár helyett szilvalekvárral is elkészíthető. A tetejét díszíthetjük darált dióval vagy csokiforgáccsal is, ha ünnepibb hatást szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is