Elkészítése
Tészta elkészítése
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre hevítjük. Ezután levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet. A masszából négy cipót formázunk, vékonyra nyújtjuk őket, és egyenként, kb. 25×30 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarinos krémmel simára keverjük.
Összeállítás
Az első mézes lapra vaníliás krémet kenünk, a második lapra baracklekvárt simítunk, majd a harmadikra ismét a vaníliás krémet. A negyedik lappal befedjük.
A tetejére gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét az olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. A süteményt hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakát, hogy a lapok megpuhuljanak.
Tipp
A baracklekvár helyett szilvalekvárral is elkészíthető. A tetejét díszíthetjük darált dióval vagy csokiforgáccsal is, ha ünnepibb hatást szeretnénk.

