Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg zsír
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Töltelék

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • 3 dl baracklekvár

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre hevítjük. Ezután levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet. A masszából négy cipót formázunk, vékonyra nyújtjuk őket, és egyenként, kb. 25×30 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.

Krém elkészítése

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarinos krémmel simára keverjük.

Összeállítás

Az első mézes lapra vaníliás krémet kenünk, a második lapra baracklekvárt simítunk, majd a harmadikra ismét a vaníliás krémet. A negyedik lappal befedjük.

A tetejére gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét az olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. A süteményt hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakát, hogy a lapok megpuhuljanak.

Tipp

A baracklekvár helyett szilvalekvárral is elkészíthető. A tetejét díszíthetjük darált dióval vagy csokiforgáccsal is, ha ünnepibb hatást szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes-6/