Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket vékonyra nyújtjuk, gáztepsi méretűre. A lapokat előmelegített sütőben, 180 fokon, egyenként 10–12 perc alatt világosra sütjük.
A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd teljesen lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, ezután apránként hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt. Az egészet simára kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük.
Az összeállításhoz az első tésztalapot egy nagy tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük savanykás lekvárral, majd a krém egyharmadával. Lefedjük a második lappal, és ugyanígy rétegezzük tovább. Az utolsó lap tetejére súlyt helyezünk (például egy nagy vágódeszkát), és pár órán át pihentetjük, hogy a sütemény egyenletes legyen.
A tetejére csokoládét olvasztunk, vajjal elkeverjük, és bevonjuk vele a süteményt. Amikor a csoki kissé meghúz, villával hullámokat rajzolhatunk rá, és díszíthetjük apró cukorgolyókkal.
Tipp
A sütemény egy éjszakát pihenve lesz igazán finom, mert a tésztalapok jól megpuhulnak a krémtől. Ha valaki nem kedveli a szilvalekvárt, használhat helyette barack- vagy ribizlilekvárt is.
