Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A mézes lapokhoz

  • 45 dkg rizsliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 4 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál tej

A töltelékhez

  • 5 dl tej
  • 10 dkg rizsadara
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 üveg baracklekvár (20-25 dkg)

A csokimázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A mézet és a cukrot összemelegítjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Jól gyúrható, nyújtható tésztát kell kapnunk. Ha szükséges még 1-2 evőkanál tejet adhatunk hozzá.

4 részre osztjuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a krémet.

A krémhez a tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a rizsdarát és megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat és a porcukrot robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt tejbegrízzel összekeverjük és újra kihabosítjuk.

Mindegyik tésztacipót rizslisztezett felületen kinyújtjuk (kb 33*33 cm-es lapokká), majd egyesével megsütjük sütőpapírral bélelt tepsiben. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 6-7 perc alatt sül meg egy-egy lap.

A tölteléket kettéosztjuk. Az első lapra rákenjük a töltelék felét. A második lapot rátesszük és megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a maradék krémet és rátesszük az utolsó lapot.

A csokit 2 ek olaj hozzáadásával vízgőz felett olvasszuk fel, majd egyenletesen oszlassuk el a sütemény tetején.

A sütemény elkészítésének legnehezebb része: tegyük egy éjszakára hűtőbe és másnap éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes-glutenmentesen/