Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Mézes krémes karamellás krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy puha, nem ragadós tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órát pihentetjük a hűtőben. Krém elkészítése A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A cukrot fél deci vízzel állandóan kevergetve aranysárgára karamellizáljuk. A karamellhez hozzáadjuk a maradék tejet, de vigyázzunk, mert […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.19.

Tészta

Krém

Csokimáz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy puha, nem ragadós tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órát pihentetjük a hűtőben.

Krém elkészítése

A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A cukrot fél deci vízzel állandóan kevergetve aranysárgára karamellizáljuk. A karamellhez hozzáadjuk a maradék tejet, de vigyázzunk, mert fröcskölhet. Addig keverjük, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik a tejben, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet és besűrítjük a krémet.

Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, belekeverjük a vajat és ízlés szerint egy negyed citrom levét (vagy el is hagyhatjuk).

Tésztalapok sütése

A pihentetett tésztát négy részre osztjuk. Mindegyik adagot két fólia között vékonyra nyújtjuk. A felső fóliát eltávolítjuk, majd a tésztát a tepsire borítjuk úgy, hogy a fóliamentes oldala lefelé kerüljön. Ezután a másik fóliát is lehúzzuk róla. Egyesével, tepsi hátán, 180 fokon halványra sütjük a lapokat. Minden lap körülbelül 3 perc alatt megsül.

Sütemény összeállítása

A kihűlt lapokat és krémet rétegezni kezdjük:

  1. Első lapra a krém felét kenjük.
  2. Ráhelyezzük a második lapot, amelyre sárgabaracklekvárt kenünk.
  3. A harmadik lapra a maradék krémet tesszük.
  4. A tetejére a negyedik lap kerül.

Csokimáz elkészítése

A vizet a cukorral és az ecettel felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A forró folyadékban felolvasztjuk a csokit, majd a vajat is hozzáadjuk. A csokimázat egyenletesen ráöntjük a sütemény tetejére.

Pihentetés

A süteménynek egy éjszakát állnia kell, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is