Tészta elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy puha, nem ragadós tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órát pihentetjük a hűtőben.
Krém elkészítése
A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A cukrot fél deci vízzel állandóan kevergetve aranysárgára karamellizáljuk. A karamellhez hozzáadjuk a maradék tejet, de vigyázzunk, mert fröcskölhet. Addig keverjük, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik a tejben, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet és besűrítjük a krémet.
Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, belekeverjük a vajat és ízlés szerint egy negyed citrom levét (vagy el is hagyhatjuk).
Tésztalapok sütése
A pihentetett tésztát négy részre osztjuk. Mindegyik adagot két fólia között vékonyra nyújtjuk. A felső fóliát eltávolítjuk, majd a tésztát a tepsire borítjuk úgy, hogy a fóliamentes oldala lefelé kerüljön. Ezután a másik fóliát is lehúzzuk róla. Egyesével, tepsi hátán, 180 fokon halványra sütjük a lapokat. Minden lap körülbelül 3 perc alatt megsül.
Sütemény összeállítása
A kihűlt lapokat és krémet rétegezni kezdjük:
- Első lapra a krém felét kenjük.
- Ráhelyezzük a második lapot, amelyre sárgabaracklekvárt kenünk.
- A harmadik lapra a maradék krémet tesszük.
- A tetejére a negyedik lap kerül.
Csokimáz elkészítése
A vizet a cukorral és az ecettel felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A forró folyadékban felolvasztjuk a csokit, majd a vajat is hozzáadjuk. A csokimázat egyenletesen ráöntjük a sütemény tetejére.
Pihentetés
A süteménynek egy éjszakát állnia kell, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!