Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes labda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 9,5 dkg porcukor
  • 4,5 dkg margarin
  • 3 dkg olvasztott méz
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • só

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 tojássárgája
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin

Hab

  • 2 dl habtejszín
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját. Jól kidolgozzuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingporral a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.

A tűzről levéve még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.

A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

A tésztát a hűtőből kivesszük, kinyújtjuk, mint a linzertésztát és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

Ha a tészta kihűlt, a kihabosított krémet habzsákba töltjük és a korongokat megtöltjük. Alulra a pudingos krém, majd a tejszínhab, a tetejét pedig egy tésztakarikával zárjuk.

Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.

Nagyon mutatós és finom süti!

Bármilyen ízű pudingporral elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes-labda/