Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg  finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 6 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • só
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 4 kanál méz

Krém

  • 25 dkg margarin
  • 22 dkg porcukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tej
  • 1 üveg sárgabarack lekvár
Mézes krémes

Elkészítése

A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 4 cipóba kinyújtjuk.

A tepsi hátulját megkenjük vajjal, belisztezzük és megsütjük rajta a lapokat. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, a lisztet a tejjel sűrűre főzzük és ha kihűlt összekeverjük a kikevert margarinnal. Az első lapot a margarinos krémmel töltjük meg, majd a következőt a lekvárral és ugyan így töltjük meg a többi lapot, amiket egymásra rétegzünk. A tetejére felolvasztjuk a csokit, melyhez hozzáadjuk az olajat, majd rákenjük a sütemény tetejére. Egy napot hűtőben tároljuk, majd szeleteljük.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-kremes/