Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes piskóta lekváros tojáshabbal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dl tej

A krémhez

  • 5 tojássárgája
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg porcukor

A tészta locsolásához

  • 2 dl tej
  • 0,3 dl rum (vagy rumaroma)

A tetejére

  • 10 dkg porcukor
  • 5 tojásfehérje
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítése

A tésztához a cukrot, a vajat, az egész tojást és a mézet habosra keverjük.

A sütőport a liszttel elkeverjük és a kikavart masszához adjuk. A tejjel higítjuk, majd jól elkeverjük.

Zsírozott, lisztezett tepsibe (20*30 cm) öntjük és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Ha kihűlt, kockára vágjuk, kiszedjük a tepsiből, amiben sütöttük, majd ugyanezt a tepsit kivajazzuk.

A kockára vágott tésztát, mindet megfordítva visszapakoljuk, majd a rumos tejjel alaposan meglocsoljuk.

Megfőzzük a krémet: a tojássárgákat a liszttel, porcukorral, csokival, tejszínnel felfőzzük folyamtosan kevergetve.

A kapott krémmel megkenjük a tésztát.

A tetejére a tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a lekvárt.

Ezzel a tojáshabbal beborítjuk az egészet. Ezt követően sütőbe toljuk és barnára pirítjuk, majd kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-piskota-lekvaros-tojashabbal/