Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes puszedli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg tönkölybúza liszt (világos)
  • 25 dkg tk rozsliszt
  • 12,5 dkg méz
  • 25 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0,5 citrom leve és reszelt héja

Díszítéshez:

  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor


Elkészítése:

Felolvasztjuk a mézet a vajjal, majd langyosra visszahűtjük.

A tojásokat összekeverjük a cukorral, a citrommal, és a mézes keverékhez adjuk.

Az átszitált liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a mézeskalács fűszert, szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos alaphoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk.
Zárt tálban éjszakára pihentetjük.

Másnap enyhén lisztezett kézzel diónyi gombócokat formálunk a tésztából, sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb.

170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Gőz felett felverjük a tojásfehérjét cukorral, és a kihűlt puszedlikat beleforgatjuk.

Sütőpapíros tepsin hagyjuk megszáradni.

Jól záródó dobozban eltartható a már elkészültekor is puha mézes puszedli.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-puszedli-2/