Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes puszedli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg margarin (hideg)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál citromlé

Cukormáz

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítése

Nekem ebből az adagból 17 db puszedlim lett.

Egy tálban a kétféle lisztet összekeverjük, majd a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a mézet, a citromlevet, a tejfölt és végül a tojásokat. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy kissé ragacsos tésztát kapjunk.

Betesszük a hűtőbe kb 40-45 percre.

Utána a tésztából egyforma, nagyobb diónyi méretű darabokat csípünk le és a tenyerünkkel golyókat formálunk belőle (ha nagyon ragad, akkor kicsit lisztezzük be a tenyerünket), majd egy picit lelapítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük távol egymástól (sülés közben megnőnek). Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 percig sütjük.

Amíg sül elkészítjük a habos-cukros mázat: a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, közben adagolva hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet.

A megsült és a kihűlt mézes puszedlik tetejét lekenjük a habos-cukros mázzal és félretesszük, hogy a máz rászáradjon.

Ha azt szeretnéd, hogy minél előbb megszáradjon rajta a habos-cukros máz, akkor tedd vissza a sütőbe száradni 50 fokon (alacsony hőfokon szabad csak, mert nem sütni kell, hanem szárítani)!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-puszedli-3/