Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Mézes puszedli újraértelmezve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes puszedli újraértelmezve egy modern, egészségtudatos változata a klasszikus puszedlinek. Datolya, mazsola és dió gazdagítja, így természetes édességével különleges élményt nyújt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
scarlett69
Beküldte: 2017.11.22.

Tészta:

Díszítés:

Elkészítése

Tészta:

A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom reszelt héját, a mézet, a tojást és a tojássárgáját turmixgépben simára mixeljük. Egy tálban összekeverjük a szezámmaglisztet, a darált diót, a zabpehelylisztet és a szódabikarbónát, majd a száraz keveréket a datolyás masszához adjuk és jól összekeverjük.

Sütés:

Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat adagolunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a puszedliket 10-12 perc alatt készre sütjük.

Díszítés:

A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot vagy eritritport, végül simára keverjük. A frissen sült, még forró puszedliket ecsettel megkenjük a mázzal, majd a tepsiben hagyjuk, amíg a bevonat megszilárdul. Ezután rácsra szedjük és teljesen kihűtjük.:

Tipp

Ha szeretnénk extra ízt adni a puszedlinek, a masszába tehetünk egy kevés fahéjat vagy gyömbért. A mázba cseppenthetünk pár csepp citromlevet is, így frissebb, savanykásabb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is