Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes puszedli újraértelmezve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 10 dkg datolya (magozott)
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál szezámmagliszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt (GM zabpehely)
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom héja

Díszítés:

  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 tojásfehérje

Elkészítése

Tészta:

A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom reszelt héját, a mézet, a tojást és a tojássárgáját turmixgépben simára mixeljük. Egy tálban összekeverjük a szezámmaglisztet, a darált diót, a zabpehelylisztet és a szódabikarbónát, majd a száraz keveréket a datolyás masszához adjuk és jól összekeverjük.

Sütés:

Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat adagolunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a puszedliket 10-12 perc alatt készre sütjük.

Díszítés:

A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot vagy eritritport, végül simára keverjük. A frissen sült, még forró puszedliket ecsettel megkenjük a mázzal, majd a tepsiben hagyjuk, amíg a bevonat megszilárdul. Ezután rácsra szedjük és teljesen kihűtjük.:

Tipp

Ha szeretnénk extra ízt adni a puszedlinek, a masszába tehetünk egy kevés fahéjat vagy gyömbért. A mázba cseppenthetünk pár csepp citromlevet is, így frissebb, savanykásabb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-puszedli-ujraertelmezve/