Tészta:
A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom reszelt héját, a mézet, a tojást és a tojássárgáját turmixgépben simára mixeljük. Egy tálban összekeverjük a szezámmaglisztet, a darált diót, a zabpehelylisztet és a szódabikarbónát, majd a száraz keveréket a datolyás masszához adjuk és jól összekeverjük.
Sütés:
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat adagolunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a puszedliket 10-12 perc alatt készre sütjük.
Díszítés:
A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot vagy eritritport, végül simára keverjük. A frissen sült, még forró puszedliket ecsettel megkenjük a mázzal, majd a tepsiben hagyjuk, amíg a bevonat megszilárdul. Ezután rácsra szedjük és teljesen kihűtjük.:
Tipp
Ha szeretnénk extra ízt adni a puszedlinek, a masszába tehetünk egy kevés fahéjat vagy gyömbért. A mázba cseppenthetünk pár csepp citromlevet is, így frissebb, savanykásabb ízt kapunk.