Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes tejszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krémhez

  • 9 dl tej
  • 3 csomag tejszínízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg egy rugalmas állagú tésztát kapunk. Ha a tészta túl lágy, kevés lisztet adhatunk hozzá. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és egyenként kb. 30×36 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A tésztalapokat külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A kész lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A pudingporokat a tejjel csomómentesre keverjük, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot szobahőmérsékletűre hűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

Az egyik tésztalapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot.

Csokimáz:

A csokoládét az olajjal gőz fölött vagy mikróban alacsony teljesítményen felolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.

Tálalás:

A süteményt hűtőbe tesszük legalább 4-6 órára, de még jobb, ha egy éjszakát pihen. Tálalás előtt szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes-tejszelet/