Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes zserbó egy klasszikus, ünnepi sütemény, amely a puha mézes lapok, a selymes krém, a lekvár és a csokoládébevonat rétegeiből áll. Igazi különlegesség, amely karácsonyra vagy más jeles alkalomra is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.10.02.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta

A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, a felvert tojást, a mézet, az olvasztott zsírt és a szódabikarbónát összegyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy tepsi hátán, egyenként megsütjük a lapokat, majd kihűtjük.

Krém

A tejet felforraljuk, beleöntjük a búzadarát, majd levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hagyjuk kihűlni. Közben a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd a kihűlt grízes alaphoz keverjük.

Összeállítás

Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot, amelyet bőségesen megkenünk baracklekvárral. Erre tesszük a harmadik lapot, amelynek tetejét ismét a krémmel vonjuk be. Végül rátesszük a negyedik lapot.

A tetejét tortabevonó csokoládéval egyenletesen bevonjuk, és hagyjuk megdermedni. A süteményt érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a lapok jól megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.

Tipp

A lekvárt ízlés szerint sűrű szilvalekvárra is cserélhetjük, így karakteresebb ízt kapunk. A csokoládébevonatot díszíthetjük darabolt dióval vagy mandulával, hogy még ünnepibb legyen a sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is