Elkészítése
Tészta
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, a felvert tojást, a mézet, az olvasztott zsírt és a szódabikarbónát összegyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy tepsi hátán, egyenként megsütjük a lapokat, majd kihűtjük.
Krém
A tejet felforraljuk, beleöntjük a búzadarát, majd levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hagyjuk kihűlni. Közben a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd a kihűlt grízes alaphoz keverjük.
Összeállítás
Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot, amelyet bőségesen megkenünk baracklekvárral. Erre tesszük a harmadik lapot, amelynek tetejét ismét a krémmel vonjuk be. Végül rátesszük a negyedik lapot.
A tetejét tortabevonó csokoládéval egyenletesen bevonjuk, és hagyjuk megdermedni. A süteményt érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a lapok jól megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.
Tipp
A lekvárt ízlés szerint sűrű szilvalekvárra is cserélhetjük, így karakteresebb ízt kapunk. A csokoládébevonatot díszíthetjük darabolt dióval vagy mandulával, hogy még ünnepibb legyen a sütemény.

