Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 75 dkg finomliszt
  • 35 dkg porcukor
  • 2 púpos kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tasak mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál méz

A kenéshez

  • tojás

A cukormázhoz

  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
Mézes

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát rövid pihentetés után kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából süteményeket kiszúró formákkal szaggatunk ki, és a tetejüket megkenjük felvert tojással. A formákat kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, és közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.

Díszítés

A sütés előtt diót, mandulát, mogyorót vagy mazsolát tehetünk a tészta tetejére. A cukormázas díszítést, valamint drazsé vagy egyéb cukorféleségek felragasztását sütés után végezzük el.

A cukormáz elkészítése

Egy tojásfehérjét nagyon keményre verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, és legalább 20-30 percig alaposan kikeverjük. Ha szeretnénk, ételszínezővel színezhetjük a cukormázat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezes/