Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézeskalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 ek méz
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
    0,5 ek szódabikarbóna
  • mézeskalács fűszerkeverék


Elkészítése:

A cukrot, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük. A szódabikarbónát a mézzel felforraljuk, majd a tűzről levéve a zsírt és a vajat felolvasztjuk benne és a tojásos masszához öntjük. Beletesszük a lisztet és alaposan összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.

A nyújtódeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra. Tetszés szerinti formákra szaggatjuk.

Előmelegített sütőben, kb. 170-180 fokon néhány perc alatt világosra sütjük.

[box style=”info”]Sütéskor ne barnuljon meg nagyon a tészta, mert akkor nem marad puha. Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam elkeverni annyi porcukorral, hogy folyós, szép fehér masszát kapjak. Pár óra alatt megszárad.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezeskalacs-10/