Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézeskalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 2,5 dl méz
  • 3 tojás


Elkészítése:

Mindent összeöntünk (én a margarint mikroban meg szoktam olvasztani) és összekeverjük kézzel, amíg össze nem áll egy gombóccá.

A kész tésztát hűtőbe tesszük és minimum 1 éjszaka pihenni hagyjuk.

Lisztezett gyúrótáblán 3-4 mm vastagra elnyújtjuk, ízlés szerint formára szaggatjuk. A kész kalácsokat egy sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük (nem szabad tovább sütni, mert ki fog száradni!).

A kész sütiket ízlés szerint díszíthetjük, de maradhat natúr is.
[box style=”info”]Dobozban sokáig puha marad, persze ha marad belőle.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezeskalacs-11/