Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézeskalács csengettyű recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál méz
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál mézes fűszerkeverék
  • tej (néhány evőkanál)

Kiszúrók

  • 1 db 9 cm-es
  • 1 db 7 cm-es
  • 1 db 6 cm-es
  • 3 db 5 cm-es
  • 1 db 4 cm-es
  • 2 db magyal kiszúró

Íróka

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg dkg porcukor

Elkészítése

A tésztához a mézet a vajjal, porcukorral összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tojásokat. A lisztet összekeverjük szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és hozzáadjuk a vajas -mézes keveréket, kb 3-4 ek tejet és az egészet sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a megfelelő átmérőjű korongokat ( 1 db 9 cm-es, 1 db 7 cm-es, 1 db 6 cm-es, 3 db 5 cm-es, 1 db 4 cm-es és 2 db magyal) és mindegyik közepét kiszúrjuk egy szívószállal.

A levélkék egyik csúcsába is lyukat szúrunk. A kiszaggatott motívumokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on kb 8-10 perc alatt megsütjük.

Az írókához a tojásfehérjét összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk, majd egy kisebb habzsákba töltjük és teszőlegesen kidíszítjük vele a kihűlt harangocskák elemeit és hagyjuk rajta teljesen megszáradni.

Vágjunk kb 1 m-hosszú szalagot és átfűzzük rajta a bim-bam-ot úgy, hogy a szalag közepén legyen, majd ráfűzzük a többi korongot is a kiszúróknál leírt sorrendben.

Végül ráfűzzük a szalag mindkét végére a két levélkét és lezárjuk egy szép masnival.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezeskalacs-csengettyu/