Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézeskalács házikó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg méz
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 75 dkg liszt
  • 0,5 csomag mézeskalács fűszerkeverék

Mázhoz

  • 1 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • pár csepp citromlé

Elkészítése

A vajat és a mézet együtt felolvasztjuk, amíg egyneművé nem válik. A porcukrot összekeverjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül beleöntjük a vajas-mézes keveréket. Fakanállal alaposan beledolgozzuk a lisztet is, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát egy éjszakára pihenni hagyjuk.

Másnap lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, sablon segítségével kivágjuk a házikó elemeit. 180 fokos előmelegített sütőben világosra sütjük a darabokat.

A díszítőmázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd ezzel a mázzal összeállítjuk és díszítjük a mézeskalács házikót.

Jó munkát és szép házikót kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezeskalacs-haziko-2/