Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézeskalács házikó nemcsak finom sütemény, hanem látványos ünnepi dísz is. Az illatos fűszerek és a méz különleges hangulatot teremtenek, a díszítés pedig a kreativitásunkra van bízva. Karácsony közeledtével igazi családi program lehet az elkészítése.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Judit54
Beküldte: 2017.12.04.

A mézeskalácshoz:

A díszítéshez:

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A vajat, a cukrot és a mézet egy edényben összemelegítjük (a cukor teljesen olvadjon el).

Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszert, majd a vajas masszához adjuk. Ha a tészta túl száraz lenne, kevés vízzel lazíthatjuk.

Formázás és sütés:

A tésztát kinyújtjuk, majd sablon segítségével kivágjuk belőle a házikó falait és tető elemeit. A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 15 perc alatt aranybarnára sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.

Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

Összeállítás:

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd habzsákba töltjük. A cukormázzal összeragasztjuk a házikót. Fontos, hogy összeillesztés után legalább 3 órán keresztül pihenjen, hogy a máz teljesen meg tudjon kötni és ne essen szét a ház.

Díszítés:

Ha a házikó megszáradt, kedvünk szerint díszíthetjük a maradék cukormázzal, porcukorral, dekortollal, színes cukorkákkal, ehető gyöngyökkel vagy akár cukorbotokkal. A dekorálásnál csak a fantáziánk szab határt.

Tipp:

A házikó még stabilabb lesz, ha az elemek széleit kicsit ferdére vágjuk, így jobban illeszkednek. A díszítéshez használhatunk kókuszreszeléket is, amely hóhatást kelt, így még ünnepibb megjelenést ad a süteménynek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Judit54
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is