A mézet és a margarint egy lábasban enyhén megmelegítjük, hogy a margarin elolvadjon. Ezután az összes hozzávalót egyszerre összegyúrjuk. A tészta lassan áll össze a kezünk melegétől, ezért ne adjunk hozzá vizet. A mézes tésztát néhány órára a hűtőbe tesszük pihenni, mielőtt kinyújtjuk és formákat szaggatunk belőle. Ha szükséges, a tészta fóliába csomagolva néhány napig is eláll a hűtőben.
Amikor a tészta megpihent, egyszerre csak kis darabot vegyünk ki a hűtőből. Lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk, majd késsel kivágjuk a házikó darabjait. A kivágott darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy a tészta gyorsan barnul, így figyeljük a sütést.
Az összeragasztáshoz a tojásfehérjét és a porcukrot gőz fölött kemény habbá verjük. A habot zacskóba tesszük, amelynek egyik sarkán kis lyukat vágunk. A házikó összeillő részeire nyomunk a habból, és ezzel “ragasztjuk” össze a részeket. Az oldalfalakat támasszuk ki, amíg a máz meg nem köt.
A házikót színes cukrokkal, dióbéllel, mazsolával vagy más díszítőelemekkel is dekorálhatjuk.