Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézet a fűszerrel közepes láng felett összemelegítjük. Levesszük a tűzről, majd belekockázzuk a margarint és hagyjuk benne felolvadni. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett a mézes keverékhez adagoljuk. Jól átgyúrjuk, két gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva pár órára hűtőbe tesszük. A pihentetett tésztáinkat ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinnyújtjuk és kivágjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Picipiros
Beküldte: 2022.12.21.

A kandallóhoz

Írókához

Ragasztáshoz

Díszítéshez

Elkészítése

A mézet a fűszerrel közepes láng felett összemelegítjük. Levesszük a tűzről, majd belekockázzuk a margarint és hagyjuk benne felolvadni.

A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett a mézes keverékhez adagoljuk. Jól átgyúrjuk, két gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva pár órára hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztáinkat ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinnyújtjuk és kivágjuk a kandalló részeit:

2 db 10*16 cm-es téglalap (oldalai)

2 db 28*7 cm-es téglalap (teteje és alja)

1 db 16*30 cm-es téglalap (hátulja)

1 csillag (fenyő tetejére)

pár darab zokni (kandallóra)

Előmelegített sütőben 170 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük és hagyjuk kihűlni.

A ragasztáshoz a porcukrot felhevítjük, karamellizáljuk. A kandallóhoz a lapok szükséges oldalait belemártjuk a forró cukorba és gyorsan öszenyomjuk, amíg megköt.

Az írókához a tojásfehérjét felverjük, majd közepes fokozat mellett hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet. 4-5 percig magas fokozaton verjük. 1-1 teáscsészényit félreteszünk belőle és egyikbe pár csepp piros, a másikba pár csepp zöld ételfestéket csepegtetünk.

A fehér írókával téglakockákat mintázunk a kandalló oldalaira, tetején pedig elkenjük a maradék írókát. Előtte a csillagunkat még belemártjuk és megforgatjuk szórócukorban, a zoknikat pedig pirosra festjük és hagyjuk őket teljesen megszáradni.

A piros írókából egy vékony fejű ecset vagy kávéskanál segítségével lobogó tüzet festünk a kandalló belsejébe.

A zöld írókát csillag végű habzsákba töltjük, a télifagyi csúcsát tartva alulról közepéig habcsókocskákat nyomunk rá, feltesszük a kandalló tetejére és telenyomkodjuk a tetejét is. Mielőtt megkötne, szórócukorral meghintjük hogy díszes legyen és feltesszük a tetejére a csillagot. A maradék karamellt picit megmelegítjük, a zoknik hátuljára teszünk belőle egy keveset és felragasztjuk a kandallóra.

A marcipánból hóembert formázunk, feltesszük őt is a kandalló tetejére, végül az egész kandallónkat szitán keresztül jól megszórjuk porcukorral.

A kandalló közepébe előre megsütött pöffeteg kekszeket tehetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is