Mikróban felmelegítjük a mézet, vajat és a cukrot. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, majd hozzáadjuk a két tojást és a felolvasztott mézes-vajas cukrot. Az egészet tésztává gyúrjuk, és 1 órát pihenni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és kivágjuk belőle a lapokat: négy darab 18 cm hosszú és 8 cm széleset, valamint egy 8×8 cm-es lapot. A négy oldal falból csillag kiszúróval kiszúrjuk a csillagokat, majd a lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és kisütjük.
A díszítéshez a tojásfehérjéket gőz fölött kikeverjük 20 dkg porcukorral, amíg kemény habot kapunk. Ezzel a habbal ragasztjuk össze a falakat, és ezzel díszítjük a mézeskalácsházat.