Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézeskalácsok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 g narancsos cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 65 ml akácméz
  • 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése

A liszthez adjuk a szódabikarbónát, a narancsos cukrot, citromhéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket, belemorzsoljuk a margarint.

Ha morzsás a tészta, akkor hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és legvégül a mézet, majd összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tészta a táltól illetve a kezünktől.

Lisztezet felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd lisztbe mártott szagatókkal kiszúrjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a formákat.

160 fokos sütőben 8 percig sütjük.

Amikor kiveszük a sütőből még puhák, de hűlés közben keményedik majd.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezeskalacsok/