Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Mézes, mákos guba

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes, mákos guba egy igazi klasszikus magyar desszert, amely az ünnepi asztalról sem hiányozhat. A szikkadt kifliket vaníliás tejjel, mézzel és mákkal összesütve készítjük, így egyszerre puha és illatos. Gyorsan elkészül, és mindig nagy sikere van.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A kifliket előző nap felkarikázzuk, és hagyjuk kissé megszikkadni. A tejet felforraljuk a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Összeállítás

A kiflikarikákat egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a forró tejet, majd megszórjuk a darált mákkal és a reszelt citromhéjjal. Óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a kiflik ne törjenek szét. Ezután rácsorgatjuk az akácmézet.

Sütés

A keveréket kivajazott tűzálló tálba öntjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on 5–10 perc alatt összesütjük.

Tipp

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, vagy vaníliasodóval is kínálhatjuk. Ha különlegesebb ízre vágyunk, a tejbe főzéskor tehetünk egy kevés fahéjat vagy vaníliarúd kikapart belsejét is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is