Elkészítése
Előkészítés
A kifliket előző nap felkarikázzuk, és hagyjuk kissé megszikkadni. A tejet felforraljuk a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Összeállítás
A kiflikarikákat egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a forró tejet, majd megszórjuk a darált mákkal és a reszelt citromhéjjal. Óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a kiflik ne törjenek szét. Ezután rácsorgatjuk az akácmézet.
Sütés
A keveréket kivajazott tűzálló tálba öntjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on 5–10 perc alatt összesütjük.
Tipp
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, vagy vaníliasodóval is kínálhatjuk. Ha különlegesebb ízre vágyunk, a tejbe főzéskor tehetünk egy kevés fahéjat vagy vaníliarúd kikapart belsejét is.
