Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes, mákos guba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db kifli
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 10 dkg akácméz
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg darált mák

Elkészítése

Előkészítés

A kifliket előző nap felkarikázzuk, és hagyjuk kissé megszikkadni. A tejet felforraljuk a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Összeállítás

A kiflikarikákat egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a forró tejet, majd megszórjuk a darált mákkal és a reszelt citromhéjjal. Óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a kiflik ne törjenek szét. Ezután rácsorgatjuk az akácmézet.

Sütés

A keveréket kivajazott tűzálló tálba öntjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on 5–10 perc alatt összesütjük.

Tipp

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, vagy vaníliasodóval is kínálhatjuk. Ha különlegesebb ízre vágyunk, a tejbe főzéskor tehetünk egy kevés fahéjat vagy vaníliarúd kikapart belsejét is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezesmakos-guba/