Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézi Miku gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg rizsliszt
  • 12 dkg méz
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só
  • 12 dkg darált mandula (vagy dió)
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

A díszítéshez

  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál cukorgyöngy
  • 5 dkg mandula (vagy dió)
  • 1 kávéskanál piros ételszínezék

Elkészítése

A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, amíg a cukor elolvad.

A lisztet, a sütőporral, a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a kakóport, a darált diót, a tojássárgáját és a kihűlt mézes keverékkel alaposan összedolgozzuk. 1 órán át pihentetjük.

Kb 28 cm-es kör alakúra nyújtjuk (tortaformában is lehet), majd előmelegített 170 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Ha megsült, még melegen 8 cikkre vágjuk.

Elkészítjük a cukormázat: a megmaradt tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen. A megadott mennyiséghez képest a tojás nagyságától függően 2-5 dkg-mal eltérhet.

A máz felét pirosra festjük, a többi marad fehér. Mindenki kedve, türelme szerint díszítheti, én a sapkákat pirosra festettem, a szakálla, a szeme fehér lett és a ruhájának a szegélye. A kezei nálam negyed dióból készültek, de mandulából még mutatósabb! A gombjai franciadrazséból vannak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mezi-miku-glutenmentesen/