Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mikrós karamelltorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 0,5 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 evőkanál tej
  • lekvár ( vagy reszelt alma)

Krém

  • 2 csomag karamella ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
Mikrós karamelltorta

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében összekeverjük, majd egy kivajazott, mikrózható edénybe öntjük. 3,5-4 perc alatt a legmagasabb fokozaton megsütjük, (tűpróbáig), majd még 2 percig pihentetjük a mikrohullámú sütőben. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben ízlés szerinti mennyiségű cukorral, majd lassan besűrítjük a liszttel. ha kihűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint is. A tésztát kettő vagy három részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mikros-karamelltorta/