Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Mikulás sapkája egy vidám és mutatós sütemény, amely tökéletes karácsonyi édesség. A kakaós piskótára került csokoládébevonat, az eper és a hab együtt valódi ünnepi hangulatot teremt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.12.06.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Tészta

A vajat, a cukrot, a tejet és a kakaót egy lábasba tesszük, felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat egyenként belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kihűlt csokoládés keveréket, majd simára dolgozzuk.

A masszát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Bevonat

A csokoládét a vajjal és a tejszínnel együtt felolvasztjuk, majd simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejét bevonjuk vele, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ezután 16 szeletre vágjuk.

Díszítés

Minden szelet közepére egy szem epret helyezünk. A felvert tejszínhabot habzsákba töltjük, és az eper köré díszítést készítünk, hogy Mikulás sapkára emlékeztessen.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a habot kevés vaníliás cukorral vagy reszelt narancshéjjal ízesíthetjük. Az epret porcukorral megszórva hóhatást érhetünk el, ami még ünnepibbé varázsolja a süteményt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is