Elkészítése
Tészta
A vajat, a cukrot, a tejet és a kakaót egy lábasba tesszük, felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat egyenként belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kihűlt csokoládés keveréket, majd simára dolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Bevonat
A csokoládét a vajjal és a tejszínnel együtt felolvasztjuk, majd simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejét bevonjuk vele, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ezután 16 szeletre vágjuk.
Díszítés
Minden szelet közepére egy szem epret helyezünk. A felvert tejszínhabot habzsákba töltjük, és az eper köré díszítést készítünk, hogy Mikulás sapkára emlékeztessen.
Tipp
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a habot kevés vaníliás cukorral vagy reszelt narancshéjjal ízesíthetjük. Az epret porcukorral megszórva hóhatást érhetünk el, ami még ünnepibbé varázsolja a süteményt.

