Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mikulás sapkája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1,25 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

A tetejére

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl habtejszín
  • 16 db eper

Elkészítése

Tészta

A vajat, a cukrot, a tejet és a kakaót egy lábasba tesszük, felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat egyenként belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kihűlt csokoládés keveréket, majd simára dolgozzuk.

A masszát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Bevonat

A csokoládét a vajjal és a tejszínnel együtt felolvasztjuk, majd simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejét bevonjuk vele, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ezután 16 szeletre vágjuk.

Díszítés

Minden szelet közepére egy szem epret helyezünk. A felvert tejszínhabot habzsákba töltjük, és az eper köré díszítést készítünk, hogy Mikulás sapkára emlékeztessen.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a habot kevés vaníliás cukorral vagy reszelt narancshéjjal ízesíthetjük. Az epret porcukorral megszórva hóhatást érhetünk el, ami még ünnepibbé varázsolja a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mikulas-sapkaja/