Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a tojást. Nagyjából összedolgozzuk, majd pár csepp jó minőségű piros színű ételfestéket teszünk a tésztába és azután simára gyúrjuk. A tésztából kisebb darabot tépünk, majd golyót formázunk belőle. A golyók közepébe mélyedést készítünk az ujjunkkal, majd a tészta széleit kristálycukorba forgatjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2020.12.07.

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a tojást. Nagyjából összedolgozzuk, majd pár csepp jó minőségű piros színű ételfestéket teszünk a tésztába és azután simára gyúrjuk.

A tésztából kisebb darabot tépünk, majd golyót formázunk belőle. A golyók közepébe mélyedést készítünk az ujjunkkal, majd a tészta széleit kristálycukorba forgatjuk, ezután pedig sütőpapíros tepsibe helyezzük.

A tésztát előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. A tésztát ezután kihűtjük.

A fehér csokoládét egy üveg tálba tesszük és mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton felolvasztjuk. Az olvasztott csokoládét a tészták mélyedéseibe töltjük, megszórjuk díszítő cukorral és a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé visszadermedjen.

Ezután az étcsokoládét üveg tálba tesszük és mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton felolvasztjuk. A felolvasztott étcsokoládét a süteményekre csorgatjuk egy kanál segítségével. Ismét hűtőbe tesszük, dermedni hagyjuk.

A kész sütemények dobozban tárolva sokáig tárolhatóak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is