Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mimóza szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 citrom héja és leve

Tészta kenéséhez

  • sárgabaracklekvár

Tetejére

  • porcukor

Elkészítése

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.

Lisztezett felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága (20*36 cm). Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a lapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).

Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet. A tejben a lisztet csomómentesre, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, ekkor félretesszük és kihűtjük.

A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A kihűlt péphez kanalanként hozzákeverjük, majd robotgéppel simára keverjük az egészet.

Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabaracklekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.

Hűtőbe tesszük, majd másnap, tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakú szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mimoza-szelet-3/