Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mimóza szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lapokhoz

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír )
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 db citom héja és leve
  • tejföl
  • csipet só

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 db citrom héja és leve

Továbbá

  •  baracklekvár (a lap kenéséhez )

A sütéshez

  • 1 db gáztepsi

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. A tésztából négy cipót formázunk, majd egyenként tepsi méretűre nyújtjuk. A lapokat 10-12 perc alatt világosra sütjük, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg túlságosan.

Krém elkészítése:

A krémhez a lisztet és a cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrű péppé főzzük. Miután a pép elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük, majd a kihűlt péppel jól összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, amitől friss, citrusos ízt kapunk, és alaposan elkeverjük.

Összeállítás:

Az első megsült lapra rákenjük a citromos krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot. Ezt megkenjük baracklekvárral, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Erre jön a citromos krém másik fele, végül befedjük a negyedik lappal. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek és megdermedjen a krém.

Tálalás:

Másnap szeleteljük, és tálalás előtt porcukorral meghintjük a tetejét. Ez a sütemény frissítő citromos ízével és a baracklekvár rétegével igazi ínyencség!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mimoza-szelet/