Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mini gyümölcstortácska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg rétesliszt
  • 12 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krém

  • 40 g tejszínízű pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • cukor

Tetejére

  • gyümölcsök
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • víz
  • 4 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és verjük fel kemény habnak. Ezután óvatosan keverjük bele a tojások sárgáját, vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet.A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.A krémhez a pudingporhoz hozzákeverjük a tejet és sűrű krémmé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémhez adjuk.A megsült és kihűlt piskótát nagy méretű szaggatóval kiszaggatjuk. Krémmel körbekenjük, kókuszreszelékben meghempergetjük. A maradék krémet habzsákba töltjük és a korongokat körbedíszítjük. A megmosott, feldarabolt gyümölcsökkel a közepét kirakjuk.A zselatinport vízben feloldjuk, összemelegítjük és ecsettel a gyümölcsöket átkenjük.Tálalásig hűtőben tároljuk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mini-gyumolcstortacska/