Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik a lábas aljától és falától. Langyosra hűtjük. A tojásokat felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához adjuk, alaposan kidolgozzuk, amíg a tészta fényes lesz. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és csillagcsöves […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.03.

Hozzávalók

A krémhez

Elkészítése

A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik a lábas aljától és falától. Langyosra hűtjük.

A tojásokat felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához adjuk, alaposan kidolgozzuk, amíg a tészta fényes lesz. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és csillagcsöves habzsák segítségével diónál kicsit nagyobb halmokat nyomunk a tésztából, kissé távol egymástól, mert a tészta sülés közben nő.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és betesszük a fánkokat, majd 20 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, hogy a tészta ne essen össze. Ezt követően 150 fokra mérsékeljük a hőt, és további 20-25 percig ropogósra sütjük a fánkokat. A megsült fánkok kalapját levágjuk, hogy megtölthessük.

Krém készítése:

A tojásfehérjéket vízgőz felett a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, majd hozzáöntjük a kikevert tojássárgás masszát, és sűrűre főzzük. Apránként hozzákeverjük a tojásfehérje habot. A habtejszínt kemény habbá verjük.

A fánkokat először a vaníliás krémmel töltjük meg, majd ráteszünk egy réteg habtejszínt, végül visszahelyezzük a fánk kalapját.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is