Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mini képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsír
  • 2 dl víz
  • só
  • 1 evőkanál porcukor

A krémhez

  • 5 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése

A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik a lábas aljától és falától. Langyosra hűtjük.

A tojásokat felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához adjuk, alaposan kidolgozzuk, amíg a tészta fényes lesz. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és csillagcsöves habzsák segítségével diónál kicsit nagyobb halmokat nyomunk a tésztából, kissé távol egymástól, mert a tészta sülés közben nő.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és betesszük a fánkokat, majd 20 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, hogy a tészta ne essen össze. Ezt követően 150 fokra mérsékeljük a hőt, és további 20-25 percig ropogósra sütjük a fánkokat. A megsült fánkok kalapját levágjuk, hogy megtölthessük.

Krém készítése:

A tojásfehérjéket vízgőz felett a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, majd hozzáöntjük a kikevert tojássárgás masszát, és sűrűre főzzük. Apránként hozzákeverjük a tojásfehérje habot. A habtejszínt kemény habbá verjük.

A fánkokat először a vaníliás krémmel töltjük meg, majd ráteszünk egy réteg habtejszínt, végül visszahelyezzük a fánk kalapját.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mini-kepviselofank/