A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik a lábas aljától és falától. Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához adjuk, alaposan kidolgozzuk, amíg a tészta fényes lesz. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és csillagcsöves habzsák segítségével diónál kicsit nagyobb halmokat nyomunk a tésztából, kissé távol egymástól, mert a tészta sülés közben nő.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és betesszük a fánkokat, majd 20 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, hogy a tészta ne essen össze. Ezt követően 150 fokra mérsékeljük a hőt, és további 20-25 percig ropogósra sütjük a fánkokat. A megsült fánkok kalapját levágjuk, hogy megtölthessük.
Krém készítése:
A tojásfehérjéket vízgőz felett a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, majd hozzáöntjük a kikevert tojássárgás masszát, és sűrűre főzzük. Apránként hozzákeverjük a tojásfehérje habot. A habtejszínt kemény habbá verjük.
A fánkokat először a vaníliás krémmel töltjük meg, majd ráteszünk egy réteg habtejszínt, végül visszahelyezzük a fánk kalapját.