Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mini zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin

A töltelékhez

  • 7 dkg darált dió
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár

A tetejére

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy tepsit sütőpapírral borítunk.

A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőle, a két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal nyomjunk bele egy széles lyukat.

Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben elterülnek. A lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel (kb 1 csapott kávéskanálnyi jut minden egyes sütibe).

180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

A csokoládét az étolajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

50 darab süim lett belőle.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mini-zserbo-2/